Veckan i bilder

Denna brickan hade jag inte tackat nej till att ha där hemma...
 
Älskar mina nya doftljus, budskapen är så fina...
 
En god frukost är alltid den bästa starten på en ny dag
 
Att vara sjuk är det tråkigaste som finns...
 
Min första kokbok köpt för egna pengar år 2002!
 
På vägen till jobbet i lördags, underbart väder och en alldeles fantastisk morgon
 
Dags för mugcake igen! Denna gången med smak av äpple.
 
En till förkylningsbild...
 
Förkylningssnack...
 
Min underbara katt
 
Varmt och gott te i min favoritmugg från Starbucks, en av alla koppar te under den här veckan...
 
Förkylt var det här!
 
Underbara Lund
 
Pluggdags innan föreläsning i danska
 
Oskar the king!
 
En blandad kompott av det som står på min att göra lista just nu: plugga danska, läsa kokböcker och annan litteratur...
 
 
 
 
 
 

Höstförkylning

Någon av mina rara kollegor har nog lyckats smitta mig med en ordentlig höstförkylning. Gårdagen spenderades hemma, jag fick strunta i att både åka till Helsingborg och Lund för att jag kände mig för dålig. Näsan rann och ville aldrig sluta rinna. Som tur är så har jag inte fått ont i halsen, vi hoppas på att det förblir så nu. Låg i soffan nästan hela dagen, åt fruktsallad med vaniljkvarg, drack te i mängder, myste med katten och kollade på världens bästa TV-serie Grey's anatomy.
 
 
 
 
  
 
Ni som känner mig vet att jag absolut inte kan ligga stilla speciellt länge, så även om jag vilade en massa så hann jag med en massa annat också! Rensade i garderoben, i kökskåpen, bland skorna och mycket annat... Har en massa annat som behöver rensas bort där hemma, så mycket skit rent ut sagt som man har samlat på sig genom åren!
 
 
 
 
 

Min mugcakemani...

Den senaste tiden har jag gjort mug cakes till frukost och mellanmål minst 6-7 gånger, ett tag åt jag det 3 dagar på rad. Det är så gott!!!
 
 
Jag använder mig av detta recept när jag gör min mug cake men man kan egentligen ha i andra frukter också, har även prövat med blåbär och hallon.
 
Ingredienser
1 ägg
1 banan
3 msk havregryn, gärna de fiberberikade
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sojamjöl
(alternativt kan man ta 2 msk mandelmjöl och 1 msk kokosmjöl)
½ tsk bakpulver
½ kryddmått vaniljpulver (dvs. inte vaniljsocker, utan det svarta, finmalda pulvret av vanilj
1 msk nutella
kokosolja
 
Knäck i ägget i en skål, skär bananen i mindre bitar och måtta upp de övriga (förutom nutellan) ingredienser och mixa ihop allt med en stavmixer. Ta en mugg och pensla insidan med kokosolja, så att mugcaken enklare lossnar. Häll i smeten i muggen, klicka ner lite nutella och blanda lite lätt. Ställ in muggen i micron, micra i ca 2 minuter på full effekt. När den är klar så vänder du bara upp och ner på muggen och häller ut mugcaken på en tallrik.
 
Jag brukar äta lite frysta hallon till eller som idag, både hallon och skivad banan. Då lägger jag gärna mugcaken på de frysta hallonen så de tinar lite grann under tiden kakan svalnar. Även en klick kvarg eller yoghurt är supergott till! Ibland har jag även blandat i en matsked kakao, för att få lite chokladsmak och då istället skippat nutellan. Jag brukar då hälla i ung 1 tsk vatten för att det inte ska bli för torrt.
 
Har hittat min inspiration från bloggen bakasockerfritt.se, tjejen som skriver den bloggen är jätteduktig och jag har prövat andra av hennes recept. Allt är ju lika gott!
 
 
Visa fler inlägg