Bakning, jobb och helg

Åkte hem till familjen och Väsby i onsdags, har sedan dess hunnit jobba lite grann i butiken och på en julmarknad i Stockholm, baka och även vara lite ledig. Det är kallt här och mörket faller på tidigare än hemma men i övrigt är det fint väder!
 
Idag har vi varit och ätit brunch på Artipelag, god mat och fantastiskt vacker miljö. Har även hunnit med att göra två stycken skoluppgifter, ska lämna in den ena imorgon och den andra först i januari. Dock gjorde jag nog den mest för att det var så roligt, vi skulle nämnligen skapa ett eget bullrecept :) Jag har däremot fler, tyvärr mindre roliga, uppgifter som ska in nästa vecka, så tisdag-torsdag är jag inlåst hemma tills de är klara!
 
 
 
 

Chokladpraliner hos Amina i Chokladvillan

I tisdags var vi och gjorde chokladpraliner hos den underbart mysiga och duktiga  Amina Olsson i hennes lokal Chokladvillan. Vi besökte Amina i hennes Chokladstudio i Rinkaby under min första skoldag men hon håller nu på att flytta ut sin verksamhet till Trolle Ljungby och sin Chokladvilla istället.
 
Vi fick testa att temperera choklad, gjuta pralinskal, göra fyllningar och slutföra pralintillverkningen. Detta var fantstiskt roligt, så känner någon att de vill ha praliner av mig så är det bara att bidra med en pralinform (de är löjligt dyra men BRA!) och god choklad så fixar jag det ;)
 
 
 
 

Äppelmust på Balsgård

Igår var vi på studiebesök på Balsgård för att lära oss allt om mustning. Det var fantastiskt kul och jag fick hem en massa god äppelmust och ett par burkar äppelmos. Detta vill jag definivt göra igen!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg