En ledig dag

Idag är jag ledig för första gången på 2 veckor och som jag har längtat efter den här dagen! Var på ett spännande möte tidigt imorse och innan dess lämnade jag sambon på jobbet. Har hunnit med att handla, baka en tårtbotten inför helgens kalas och även kört ett pass med min PT Sofia. En effektiv ledig dag med andra ord! Ska hoppa in i duschen nu och sedan är det dags att börja sätta ihop tårtor och baka vidare. 
 
Ni får ha en fin fredag!  ♡ 
 

Ost, ost och ännu mera ost!

I skolan har vi just nu en mejerikurs och får lära oss att göra ost och andra mjölkprodukter. Det är helt fantastiskt roligt och man får sådan respekt för maten! Ska testa att göra egen färskost i helgen, det är dels en hemuppgift men så är jag även väldigt sugen på att testa det och se hur det är att göra hemma.
 
 
Vi har hittills fått göra camembert, lactique (en hård färskost), färskost, ricotta, mozzarella, tomme samt startkulturer för osttillverkningen. Det är helt fantastiskt att se vad man kan göra med bra mjölk, lite kultur, lite löpe och eventuell mögelkultur!

Tomt var det här!

Nu är det ett tag sedan jag skrev här sist och det beror på att jag haft mycket i skolan blandat med en massa jobb. För att orka med detta har jag prioriterat träning och sömn framför bra kost och bloggen samt andra fritidsintressen och det börjar kännas av nu. Jag vill ju baka, laga god mat och dela med mig av detta till er! Håll ut, den här veckan är lite lugnare och jag ska baka inför mitt försenade födelsedagskalas i helgen så det lär bli en del godsaker :-) 

Visa fler inlägg