Det här med träning

Har kommit in bra rutiner gällande träningen och tycker att det är riktigt roligt med träningen just nu! Börjar känna skillnad själv: känner mig starkare och piggare i kroppen och psykiskt mår jag också mycket bättre när träningen flyter på som den ska. Försöker variera träningen och blandar styrketräning på både Itrim och Fitness24Seven med löpträning. Emellanåt blir det även lite bodybalance och bodypump, mest för att variera mig lite. Promenaderna är ju en självklar del i mitt liv men älskar verkligen att gå ut på en lång powerwalk med bra musik i öronen och studs i benen :)
 
Har börjat träna efter ett nytt PT-pass när jag tränar på Fitness och har kört efter det i två veckor nu. Kombinerar ju Fitness med Itrim och tycker att det har fungerat finfint under sommaren, hoppas verkligen på att kunna fortsätta med att köra både ock i höst när vi flyttat. Så länge man planerar så borde det ju gå bra. Har fått i uppdrag av min PT att både mäta och fota mig, vi får se om jag vågar dela med mig av resultaten till er sen. Lite skillnad borde det ju bli med tanke på träningen. I höst ska jag lägga mer fokus på kosten men med semester, sommar och en kommande resa och flytten (!) så får maten vara så bra den kan just nu. Just nu är det vad jag orkar med och tror att det bara kommer att kludda till för mycket om jag ska bli alltför strikt med min mat just nu. Bättre att jag fokuserar på en sak i taget :)

Lavendelsnittar

 
 
 
Hittade en burk med lavendelsocker från Österlenkryddor och tänkte genast hur gott det skulle vara i en småkaka. Resultatet har ni här och jag lovar er, de smakar inte tvål! 
 
Lavendelsnittar 
 
Ingredienser 
3 msk lavendelsocker 
2,5 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0,5 dl socker 
0,5 dl farinsocker
1 msk ljus sirap 
0,5 dl rapsolja 
50 gram rumsvarmt smör 
 
Gör så här 
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda lavendelsocker, mjöl, socker, farinsocker och bakpulver i en skål.
3. Blanda därefter i sirap, smör och olja. Arbeta ihop till en deg.
4. Häv upp degen på en mjölad bänk och dela därefter degen i tre delar. Forma delarna till tre längder och lägg på plåten. Platta till längderna händerna och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 
5. Skär längderna i snittar när de fortfarande är varma. Låt svalna.
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Bakning
Taggar: Bageri, Baka, Bakning, Bakverk, Fika, Kakfatet, Kakor, Recept

Pollykakor

 Jag bakade dessa underbara småkakor idag och de är förbaskat goda om jag får säga det själv! Enjoy! Minns tyvärr inte var jag hittade receptet 
 
Pollykakor 
 
Ingredienser 
175 gram rumsvarmt smör 
1 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
3 msk sirap 
1,5 tsk bakpulver 
5 dl mjöl 
1 nypa salt (flingsalt hade nog kunnat bli gott i dessa!)
1 påse Polly (200 gram)
 
Gör så här 
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och godiset i en skål och rör ned blandningen i smör- och sockerblandningen. Arbeta ihop till en deg. 
4. Dela degen i två delar och forma två längder. Lägg dem på plåten och tryck ner dem något med fingrarna, längderna ska vara ungefär 1,5 cm höga. 
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 14-17 minuter och dela sedan snittarna när de fortfarande är varma. 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Bakning
Taggar: Baka, Bakning, Bakverk, Choklad, Fika, Hembakat, Kakfatet, Kakor, Recept
Visa fler inlägg