Kanelbullekladdkaka

Bakade denna underbart goda kladdkaka i lördags, den smakar precis som kanelbullar fast i kladdkakeform! Superenkel att baka då du i princip bara rör ihop allt och gräddar kakan. Receptet är från tidningen Hembakat. Enjoy! 
 
 
Kanelbullekladdkaka
 
Ingredienser
150 g smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
0,5 krm salt
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
pärlsocker
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en springform (22-23 cm i diameter) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en lite större kastrull och låt det svalna.
3. Blanda övriga ingredienser med smöret i kastrullen och rör ihop till en smet.
4. Häll smeten i springformen och strö över pärlsocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna i formen, gärna i kylen under ett par timmar. Servera med vispad grädde, glass eller något annat du tycker om!
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Bakning;
Taggar: Baka, Bakning, Bakverk, Fika, Hembakat, Kanelbullar, Kladdkaka, Recept, Tidningen Hembakat