The tassle was worth the hassle - examen igen!

 
Återigen har det gått väldigt länge sen jag skrev här sist och den här våren har verkligen bara sprungit förbi mig. Har hunnit med att ta examen och kan numera titulera mig som mathantverkare, är mest glad och tacksam för att jag vågade hoppa på utbildningen i höstas. Ett av de bästa utbildningsåren i mitt liv är slut och jag har lärt mig så otroligt mycket, både inom mat och mathantverk men även om mig själv. Detta har varit en resa jag aldrig kommer att glömma och aldrig nånsin kommer att ångra.
 
Firade examen med familj och vänner i lördags, självklart bjöd jag på tårta och kakor. Vad annars?! ;)
Fick helt fantastiska presenter och är så tacksam för allt stöd, hjälp och fina kommentarer jag får från er jämt!
 
 
 
 

Rabarber- och hallonkakor med vit choklad

 
Ingredienser
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 stjälkar rabarber
100 gram frysta hallon
100 gram vit choklad
 
Gör så här
1, Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med små muffinsformar i aluminium eller smöra en muffinsplåt.
2. Hacka rabarber och koka upp dem tillsammans med hallon i en kastrull. Tillsätt ev lite vatten så att de inte bränner fast. Låt svalna.
3. Vispa smör och socker lätt och luftigt med elvsip, tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Sikta i de torra ingredienserna genom en sil och blanda försiktigt.
5. Rör till sist ner rabarber- och hallonblandningen. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Hacka eller bryt den vita chokladen i mindre bitar och tryck ner några i varje muffinsform.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, låt svalna och pudra med florsocker.
 
Visa fler inlägg