Du och jag

I tisdags firade jag och sambon 9-årig förlovningsdag. Och jepp, vi var väldigt unga när vi förlovade oss, och jepp, väldigt många trodde nog att det inte skulle hålla. Men när man är lika knäppa så kanske det funkar ändå :) Snart kanske även nästa steg kommer att tas: på fredag ska vi ta nästa steg i husköpet och håll nu tummar, tår och allt annat ni kan hålla för att det ska gå vägen!
 
 

It's up to you to find beauty in the ugliest days

 
De senaste veckorna, nej månaderna rättare sagt, har varit tuffa. Mycket på g, för lite sömn, för lite tid till vila och återhämtning. För lite tid för att bara sitta och glo, sånt jag behöver göra rätt så ofta numera har jag upptäckt. Speciellt efter våren med panikångest och oro för tre år sedan. Jag har själv styrt den här våren till det den har blivit och kan bara säga att jag har mig själv att skylla. Dock har jag försökt uppmärksamma de signaler min kropp skickat ut, för vad jag än gör och hur mycket jag än vill orka så orkar inte kroppen på samma sätt som den gjorde för ett par år sedan.
 
Den känner igen symptomen långt tidigare än min hjärna . För när jag gör något jag verkligen älskar, vilket jag gör nu med praktik, utbildning, affärsplansskrivning och husköp (ja det ska ni få reda på mer lite senare i veckan, beroende på hur det går!) så blir jag nästintill manisk och bara kör på. Bara köttar vidare, utan att tänka eller känna efter. Skriver listor, sitter uppe länge, ökar koffeinintaget, babblar ihjäl alla i min närhet... Ja ni hör själva! Utöver detta, kan ni lägga till en del sena kvällar med fina vänner, i snitt sex träningspass i veckan och allt det som hör vardagen till samt en del diskussioner hemmavid för att jag aldrig är hemma så kan ni förstå att jag börjar bli lite trött.
 
Men som sagt, skulle jag inte ha älskat det jag gör, så skulle jag aldrig ha satt mig själv i den här stressiga situationen igen. Man lär sig av sina misstag! Och efter den våren med panikångest, ex antal besök på akuten och alla timmar hos min psykolog så vet jag var mina gränser går. För det mesta.
 
Nu ska jag fokusera på att vara pigg och glad de här två sista praktikveckorna, suga åt mig så mycket kunskap och erfarenheter som möjligt och samtidigt rådda med husköp, affärsplan, plugg och träning. Sambon har kommit i kläm de senaste månaderna och så fort jag är klar i skolan i mitten på juni ska han få sig en riktig överraskning! Eller kanske får han den redan till vår 9 årsdag av förlovningen som är den 26 maj. Får se hur jag gör :)
 
Till er som tycker att jag bloggat lite på sistone, här har ni förklaringen. Tiden har inte funnits! Till er jag inte har prioriterat, hört av mig till eller rent av försummat under de här veckorna: hoppas ni orkar vänta ett litet tag till. Sedan är er Anniina tillbaka igen! Kanske behöver jag ett par dagars ledighet innan jag orkar mer än att dricka kaffe på morgonen, men sen jäklar! Tills dess, all kärlek till er som finns i mitt liv, tack för att ni finns och står ut med mig!

Choklad- och lakritscupcakes

Bakade dessa underbart goda choklad- och lakritscupcakes igår. De är väldigt saftiga och smakar lagom mycket lakrits. Flingsaltet på toppen gör dem bara ännu godare, men gillar man inte salt och choklad ihop så är det bara att skippa det. Jag gjorde cupcaksen i små formar och fick 24 st små cupcakes av det här receptet.
Vill man göra stora cupcakes istället blir det ca 12 cupcakes av det här receptet, men det går bra att dubbla det om man vill ha fler. Tänk på att gräddningstiden ändras när cupcaksen är större, det bästa är att testa dem med en tandpetare när de börjar se klara ut.
 
Choklad- och lakritscupcakes
 
Ingredienser
Cupcakes
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 msk lakritspulver
0,5 tsk bakpulver
2 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl mjölk
 
Topping
140 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 msk honung
0,5 msk lakritspulver
15 g smör
 
Flingsalt
 
 
 
Gör så här
 
Frosting
1.Hacka chokladen fint och koka upp grädden med honungen och lakritspulvret. Dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Låt stå i ca 1 minut och rör sedan tills all choklad har smält.
2. Tillsätt smöret i små klickar och rör ihop till en slät smet. Ställ in i kylen i ca 30 minuter, rör gärna runt i den efter 15 minuter så att den inte stelnar helt.

Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered muffinsplåten med formar.
2. Smält smöret till cupcaksen och låt svalna. Mät upp och blanda ihop mjöl, kakao, lakritspulver och bakpulver.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt (med elvisp eller köksassistent).
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget och blanda samtidigt i smör och mjölk. Blanda försiktigt ihop till slät smet, den är rätt så rinnig men övervispa inte!
5. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter för små cupcakes och ca 20 minuter för normalstora. Testa med en tandpetare att de är klara!  Låt svalna på galler.
6. När cupcaksen är kalla: spritsa eller fördela en klick topping på varje cupcake och strössla över lite, lite flingsalt. Låt stå kallt till servering.
 
Visa fler inlägg