Julen 2013

Är lite sen med det här inlägget, men tiden har på sistone bara flugit förbi (som den alltid tycks göra!)
 
Julen firades med dunder och brak, jag åkte upp till Stockholm och familjen den 20:e december med en kompis och hennes sambo. Vi körde direkt efter jobbet och var uppe strax innan kl. 21, resan upp gick utan några problem alls vilket var jätteskönt. Under helgen gjorde jag inte så mycket mer än att förbereda inför julen, hjälpte till litegrann i butiken och träffade en kompis för fika på söndagen. Vi träffades på det hyffsat nyöppnade Wiener caféet i Stockholm, ett fantastiskt fint café med mycket gott! Jag åt deras rostade bröd med smör och marmelad och drack en fantastiskt god varm choklad gjord på Valrhona choklad. Bakverken får vänta till nästa gång, men jag kan säga de lockade mig vääääldigt mycket. Jag hade dock beslutat mig för att gå till Ladurées butik på Östermalm och köpa med mig några macarons hem att mumsa på itll min födelsedag, så därför beslöt jag mig för att låta bli bakverken på Wiener caféet.
 
 
 
Dagen innan julafton var det full rulle, både hemma och i butiken. Jag var ute och gick med en kompis på förmiddagen, storstädade hemma hos mamma och pappa och åkte därefter till butiken för att jobba med syrrorna. Mina underbara systrar och min fantastiska mamma har jobbat som dårar hela december (och halva november) och så kommer jag och jobbar en halv dag... Vi stängde snabbt den dagen och äntligen fick min kära familj också ha lite julledigt.
 
På julafton så åt vi en massa mat, kollade på TV, var ute och handlade lite mer mat. En riktig mysdag med andra ord! På kvällen kollade jag och syrrorna på film, drack champagne och gjorde ansiktsmasker.
 
 
På juldagen fyllde min kära mor år och vi firade henne med presenter, saffranssockerkaka och lugn och ro. Pappa skulle sjunga med sin kör i kyrkan på morgonen och vi följde med honom, vi besökte även minneslunden på kyrkogården där vi har vår lilla minnesplats för vår bror.
 
 
På annandagen gick vi upp tidigt, åt frukost och åkte därefter till Täby centrum för lite mellandagsshopping. Jag hade siktat in mig på Ladurées lilla pop up-butik där men tyvärr hade de blivit av med sina nycklar och kunde inte öppna upp skåpen... Hade velat unna mig själv en nyckelring samt en tygkasse, förutom ett par macarons, men det får jag ta nästa gång jag är hemma. Köpte en fin låda med fler macarons i alla fall, så en liten present till mig själv köpte jag. Vi åt lunch på Vapiano och kollade runt i de andra butikerna.  Fick en fantastiskt fin bakbok av familjen och en prenumeration på Glossybox, är så tacksam för de fina gåvorna jag fick! Till middag bakade jag bagels till hela familjen och till efterrätt sockerkringlor, mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg