Snabb päronkaka
Fick ett plötsligt sug efter att baka rätt så sent igårkväll och därför fick det bli en snabb kaka. Hittade några väldigt mogna päron i mammas och pappas kylskåp och en liten slatt med yoghurt som fick åka ner i kakan. Resultatet blev en väldig mjuk och god kaka med smak av päron och kanel!

Ingredienser
2 ägg
75 gram smör
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
2,75 dl vetemjöl
2 päron
kanel och pärlsocker till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, ca 22-23 cm i diamater med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, ca 22-23 cm i diamater med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna något.Skär päronen i tunna klyftor.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, ca 5 minuter. Tillsätt yoghurt, vetemjöl, smör och bakpulver och rör ihop till en slät smet.
4. Bred ut ungefär hälften av smeten i formen och lägg ner päronklyftorna i smeten. Häll i resten av smeten och bred ut den så att päronklyftorna täcks.
5. Pudra kakan med kanel och strö pärlsocker över kakan.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, testa med en provsticka eller ren tandpetare att kakan är klar. Det kan ta en stund innan kakan är klar då päronen kan vara saftiga. Låt den svalna i formen en stund och njut den sedan med lite vispad grädde eller glass!