Smaksatt färskost
Rensade lite i kylen igår och hittade ett par soltorkade tomater i olja, lite philadelphiaost och lite kvarg. Hatar att slänga mat, det är ju som att slänga pengar i soppåsen! Eller komposten... Höhö! Är väldigt förtjust i färskost av alla de slag, tycker att det funkar att ha både på smörgåsar men även som ingrediens i bakverk. Bestämde mig för att göra en egen smaksatt färskost, dels för att veta vad det är i den men även dels för att kunna använda bort de grejer jag hittade i kylen.
Jag har inga exakta mått men här är receptet (på ett ungefär): 3-4 soltorkade tomater i olja, 1 msk olja från tomaterna, 100 gram philadelphiaost och 2-3 stora matskedar kvarg. Jag öste ner allting i en mixer och lät den mixa ihop allt i ca 1 minut. Jag ville gärna ha kvar lite bitar av tomaterna så den fick inte bli helt slät, men det är ju en smaksak. Igår hade jag färskosten på mitt hemmagjorda surdegsknäcke, det var en riktigt bra kombination! På bilden här under ser ni färskosten på mitt hemmagjorda surdegsbröd. Mums!

Prova att ha i fetaost basilika och en liten gnutta honung, det blir såå Gott :) man kan bre den på en bit färsk lax och ugnsbaka!