Kalljästa frukostbullar

Bakade dessa frukostbullarna (frallor för er icke-skåningar ;) ) igår och de blev mycket uppskattade på jobbet! Förberedde degen kvällen innan, knådade degen lite lätt på morgonen under tiden ugnen blev varm och sedan var det bara att grädda dem! Det allra bästa med det här receptet är att man inte behöver knåda degen, det är bara att röra ihop den i bunken.
 
Frukostbullar
14-16 st
 
Ingredienser
50 g jäst
4 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl/dinkelmjöl
6-9 dl vetemjöl
 
Valfri topping: linfrön, flingsalt, pumpafrön, solroskärnor, vallmofrön
 
Gör så här
1. Kvällen före: Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjölet, lite i taget. Blanda ihop allt med en slev till en deg, den behöver alltså inte knådas! Täck bunken med plastfolie och ltå den jästa i kylen under natten eller under minst 8 timmar.
2. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader, knåda lite snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord och klipp 14-16 degbitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20-25 minuter. Pensla lite vatten på ovansidan av bullarna och strö över valfri topping, jag hade flingsalt, vallmofrön, pumpafrön och solroskärnor på mina bullar. Grädda bröden mitt i ugnen 10-12 minuter, låt svalna på galler.
Visa fler inlägg