Recept: Petit-chouer

 
 
 
Ingredienser
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vattnet och smör i en kastrull, se till att smöret smälter helt.
2. Ta av kastrullen från plattan och vispa i mjöl tills smeten släppet botten.
3. Låt smeten svalna något och vispa sedan ner ett ägg i taget. Sätt gärna kastrullen på en disktrasa så att du kan vispa ordentligt utan att den rör på sig.
4.Gör i ordning en spritspåse och sätt i en tandad tyll. Lägg i smeten i spritspåsen.
5. Spritsa ut petit-chouer på en plåt med bakplåtspapper, jag gjorde rätt så små men det väljer du själv!
6. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petit-chouerna fått en fin och jämn färg samt att de känns lätta och luftiga. Öppna inte ugnsluckan under de 15 första minutrarna då petit-chouerna kan säcka ihop då! Låt petit-chouerna svalna på ett galler.
7. Skär eller klipp ett litet lock på petit-chouerna och fyll dem med t.ex. vispad grädde och ringla lite smält choklad på toppen eller som jag gjorde i fredags: med en tårtfyllning gjort på vit choklad, grädde, kvarg och hallon. Mums!
 
Tips: de är perfekta att fylla med salta fyllningar också, så det behöver inte alltid bara vara sötsaker man gör :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Frk M .:

Du är fantastiskt duktig på att baka! Så inspirerande att se :)

Svar: Tack snälla! 😊
Anniina