Kladdkaka-deluxe
Kladdkakor finns i väldigt många olika varianter... Och det är en hel del ska jag säga!
Mitt kladdkake-recept har jag haft sedan jag började baka själv utan mammas hjälp när jag var runt 10 år gammal och det är fortfarande lika bra! Kladdkakan har alltid varit min favoritkaka och hade det inte varit för att jag får så ont i magen av den hade jag nog ätit en bit varje dag...
Kladdkakan har fått sin egen dag och det är idag! För att fira detta så bjuder jag nu på ett kladdkake-deluxerecept, hoppas ni gillar det!

Kladdkaka-deluxe
Ingredienser:
100 gram smör
100 gram smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt
1 dl jordnötter
2 dl mini-marshmallows
100 gram hackad mjölkchoklad (jag använde Brunbergs som vi har i butiken! Den är jättegod i kakor!)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form (20-23 cm i omkrets)
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en rund form (20-23 cm i omkrets)
2. Smält smör i en kastrull och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt och vitt med el-visp.
4. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål och rör ner blandningen i ägg- och sockersmeten.
5. Vänd i smör och blanda försiktigt så att allt blandas. Blanda därefter försiktigt ner jordnötterna, marschmallowsen och den hackade mjölkchokladen, det ska bara precis gå ihop.
6. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (kakan ska inte bli torr utan hellre för kladdig!). Låt svalna och ställ därefter in kakan i kylen i 2-3 timmar så att den sätter sig,
7. Servera kakan med en klick grädde eller vaniljglass.