Ingefärskakor

I torsdags skulle vi fotografera en produkt i skolan och vad kan då passa bättre att fotografera än kakor! Hade inga färdiga kakor hemma så bakade ett lass med ingefärskakor och oj vad goda de blev!
 
 
Ingredienser
200 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 msk sirap
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt och förbered med bakplåtspapper på den.
2. Rör ihop smör, socker och sirap med en elvisp till en porös smet.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna med smör- och sockersmeten. Knåda ihop degen ordentligt i skålen och dela upp degen i 4 delar.
4. Rulla delarna till fyra längder, ca 35-40 cm långa. Lägg dem på plåten med ca 5 cm mellanrum och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
5. När kakorna är färdiga, låt dem svalna något på plåten innan du skär dem i breda snittar. Jag dekorerade mina kakor med lite smält mjölkchoklad, det är inget måste men det blir väldigt gott!