Kaffe- och jordnötsmunsbit
Gjorde de här underbart goda kaffe- och jordnötskakorna i torsdags, de tar tid att göra men är så goda att det lätt är värt det!

Ingredienser
Jordnötskaka:
100 gram digestivekex
50 gram smör, rumstempererat
125 gram jordnötssmör
25 gram florsocker
2 gram flingsalt
Kaffetryffel:
100 gram vispgrädde
2 msk starkt kaffe
25 gram honung
140 gram mjölkchoklad
95 gram mörk choklad
40 gram smör
Garnering
100 gram mjölkchoklad
100 gram (om du ska ringa) eller 200 gram (om du ska doppa) mörk choklad
1 msk neutral olja
flingsalt
Gör så här:
Jordnötskakan -
Jordnötskakan -
1. Mixa digestivekexen i en matberedare eller mixer.
2. Blanda smulorna med övriga ingredienser (smör, jordnötssmör, florsocker och flingsalt) och bred ut smeten i en klädd rektangular eller kvadratisk form. Jag använde en kvadratisk form med måtten 20x20 cm. Låt kakan stelna i kyl i ca 1 timme.
2. Blanda smulorna med övriga ingredienser (smör, jordnötssmör, florsocker och flingsalt) och bred ut smeten i en klädd rektangular eller kvadratisk form. Jag använde en kvadratisk form med måtten 20x20 cm. Låt kakan stelna i kyl i ca 1 timme.
Kaffetryffel -
1. Koka upp grädde, kaffe och honung.
2. Dela under tiden chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
2. Dela under tiden chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
3. Häll grädden över chokladen när den kokat upp och lägg i smöret. Blanda tills tryffeln är slät.
Montering och garnering -
1. Bred ut tryffeln över botten och låt stena i kylen i minst 3 timmar.
2. Smält mjölkchokladen och lägg kakan upp och ner på en skärbräda. Bred försiktigt över den smälta mjölkchokladen på kaksidan och låt stelna.
3. Välj om du vill doppa kakbitarna i choklad eller ringla choklad över dem.
4. Smält mörk choklad och blanda i matolja (detta gör chokladen lite enklare att hantera).
5. Skär upp kakan i mindre bitar, lagom blir nog bäst här ;)
6. Doppa antingen bitarna i den mörka chokladen och dekorera med lite flingsalt ELLER ringla smält choklad över kakbitarna och dekorera med flingsalt.
Låt kakbitarna stå i kylen en stund för att stelna och avnjut dem sedan med en kopp kaffe eller kanske ett glas gott vin?! ;)