Dumlekakor

Bakade dessa underbart goda kakor i förra veckan, har du inte testat dem än så gör det nu! De är löjligt goda :)
 

Ca 16 kakor

Ingredienser
60 gram rumsvarmt smör
0,5 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning: 16 dumlekolor
Garnering: strösocker
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Ta fram smöret och låt det bli rumstemperat.
3. Förbered dumlekolorna: ta av pappret och lägg kolorna i en skål. Häll upp strösocker i en till skål.
4. Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, gärna med elvisp. Blanda i socker och vispa lite till.
5. Blanda ner ägget i sockersmeten och blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål och vänd ner i sockersmeten. Arbeta ihop till en smidig deg.
6. Dela upp degen i ca 16 lika stora bitar och rulla till små bollar. Lägg dem på plåten och platta till dem, fyll dem med en dumlekola per boll och rulla ihop till en boll igen.
7. Lägg ner bollarna i skålen med socker och rulla tills alla bollarna är täckta med socker. Lägg dem därefter på plåten igen med lite avstånd emellan.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter, ha koll på kakorna de sista minuterna då det går snabbt på slutet. Kakorna ska spricka något och lite av dumlen ska rinna ut innan du tar ut dem. Låt sedan kakorna svalna.