Havre- och nougatkakor

Bakade dessa enkla och gudomligt goda havre- och nougatkakor för ett tag sedan. Receptet är lika enkelt som det är gott! Testa dessa! Gjorde kakorna i en lite mindre form på ca 15x15 cm men vill du göra dem i långpanna är det bara att tredubbla receptet. Här har ni mitt tips på vad ni kan göra till lördagsmyset idag!
Havre- och nougatkakor

Ingredienser
3 dl havregryn
1 dl socker
100 smält smör
1 tsk bakpulver
100-150 gram nougat eller 2 st mignonägg som jag använde mig av
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser, förutom nougaten, till en smidig deg.
2. Fördela degen i formen, klätt med bakplåtspapper. Strö lite potatismjöl på papperet så släpper det enklare.
3. Grädda kakan mitt i ugnen o ca 15-20 minuter.
4. Ta ut kakan och hyvla nougaten/mignonäggen i tunna skivor över kakan när den fortfarande är varm. Låt svalna och skär sedan i rutor. Kakorna förvaras i kylen och tas fram en stund innan servering. Servera dem gärna med lite glass eller vispad grädde och bär.
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Bakning;
Taggar: Bageri, Bakning, Blogg, Choklad, Fika, Havregryn, Kakfatet, Kakor, Nougat