Havre- och nougatkakor
Bakade dessa enkla och gudomligt goda havre- och nougatkakor för ett tag sedan. Receptet är lika enkelt som det är gott! Testa dessa! Gjorde kakorna i en lite mindre form på ca 15x15 cm men vill du göra dem i långpanna är det bara att tredubbla receptet. Här har ni mitt tips på vad ni kan göra till lördagsmyset idag!
Havre- och nougatkakor
Ingredienser
3 dl havregryn
1 dl socker
100 smält smör
1 tsk bakpulver
100-150 gram nougat eller 2 st mignonägg som jag använde mig av
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser, förutom nougaten, till en smidig deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser, förutom nougaten, till en smidig deg.
2. Fördela degen i formen, klätt med bakplåtspapper. Strö lite potatismjöl på papperet så släpper det enklare.
3. Grädda kakan mitt i ugnen o ca 15-20 minuter.
4. Ta ut kakan och hyvla nougaten/mignonäggen i tunna skivor över kakan när den fortfarande är varm. Låt svalna och skär sedan i rutor. Kakorna förvaras i kylen och tas fram en stund innan servering. Servera dem gärna med lite glass eller vispad grädde och bär.