Lakritsrub

Jag ska vara helt ärlig nu och avslöja att jag väldigt sällan, rentav aldrig, gör egen rub eller marinad när vi ska grilla. Mat är gott och mat ska bli klart snabbt för det mesta och därför slarvar jag en del med saker som detta. När det finns okej alternativ i butikerna så tycker jag att det är en ok genväg, fast jag innerst inne vet att det alltid mycket godare om man gör sånt här själv!
 
Och därför beslöt jag mig för att testa att göra en rub till kycklingen vi skulle grilla idag. Mamma har utmanat mig att försöka få in lakrits i bakningen för en projekt som har med Finska butiken att göra, men lakrits är ju alltid gott och varför då inte testa det i maten också. Hittade det här receptet i senaste (tror jag att det är) numret av Allt om mat. Vi åt den lakritsrubbade kycklingen med färskpotatis, tsatsiki med myyyyycket vitlök och en sallad ikväll. Mums!
 
Lakritsrub

Ingredienser
2 tsk lakritspulver
0,5 msk rosmarin
0,5 msk timjan
0,5 msk chiliflakes
2 tsk flingsalt
 
Gör så här
1. Blanda ihop alla ingredienser i en burk med lock eller skål.
 Ungefär hälften av innehållet gick åt till 4 stora kycklingbröst, enligt receptet ska den här mängden rub räcka till ca 1,5 kilo kött/kyckling.