Lavendelsnittar

 
 
 
Hittade en burk med lavendelsocker från Österlenkryddor och tänkte genast hur gott det skulle vara i en småkaka. Resultatet har ni här och jag lovar er, de smakar inte tvål! 
 
Lavendelsnittar 
 
Ingredienser 
3 msk lavendelsocker 
2,5 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
0,5 dl socker 
0,5 dl farinsocker
1 msk ljus sirap 
0,5 dl rapsolja 
50 gram rumsvarmt smör 
 
Gör så här 
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda lavendelsocker, mjöl, socker, farinsocker och bakpulver i en skål.
3. Blanda därefter i sirap, smör och olja. Arbeta ihop till en deg.
4. Häv upp degen på en mjölad bänk och dela därefter degen i tre delar. Forma delarna till tre längder och lägg på plåten. Platta till längderna händerna och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 
5. Skär längderna i snittar när de fortfarande är varma. Låt svalna.
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Bakning
Taggar: Bageri, Baka, Bakning, Bakverk, Fika, Kakfatet, Kakor, Recept