Lavendelsnittar
Hittade en burk med lavendelsocker från Österlenkryddor och tänkte genast hur gott det skulle vara i en småkaka. Resultatet har ni här och jag lovar er, de smakar inte tvål!
Lavendelsnittar
Ingredienser
3 msk lavendelsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
0,5 dl rapsolja
50 gram rumsvarmt smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda lavendelsocker, mjöl, socker, farinsocker och bakpulver i en skål.
3. Blanda därefter i sirap, smör och olja. Arbeta ihop till en deg.
4. Häv upp degen på en mjölad bänk och dela därefter degen i tre delar. Forma delarna till tre längder och lägg på plåten. Platta till längderna händerna och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
5. Skär längderna i snittar när de fortfarande är varma. Låt svalna.