Rabarber- och hallonkakor med vit choklad

 
Ingredienser
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 stjälkar rabarber
100 gram frysta hallon
100 gram vit choklad
 
Gör så här
1, Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med små muffinsformar i aluminium eller smöra en muffinsplåt.
2. Hacka rabarber och koka upp dem tillsammans med hallon i en kastrull. Tillsätt ev lite vatten så att de inte bränner fast. Låt svalna.
3. Vispa smör och socker lätt och luftigt med elvsip, tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Sikta i de torra ingredienserna genom en sil och blanda försiktigt.
5. Rör till sist ner rabarber- och hallonblandningen. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Hacka eller bryt den vita chokladen i mindre bitar och tryck ner några i varje muffinsform.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, låt svalna och pudra med florsocker.
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt, Bakning;
Taggar: Bakning, Bakverk, Choklad, Fika, Hallon, Kakfatet, Kakor, Rabarber, Vit choklad