Choklad- och whiskykakor

Choklad och whisky är två komponenter som brukar fungera bra ihop. Kakor är ju också alltid gott och speciellt en härlig vårdag som denna. Dessa choklad- och whiskykakor blev nästan för goda, de smälter i munnen och försvinner rasande fort!
 
Choklad- och whiskykakor
 
16 st kakor
 
 
Ingredienser
80 g vetemjöl
25 g kakao
½ tsk bakpulver
90 g strösocker
25 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 msk whisky
1 dl florsocker att rulla kakorna i
 
Gör så här
1. Sikta ner vetemjöl, kakao och bakpulver i en stor skål.
2. Blanda i strösocker och det rumsvarma smöret. Arbeta ihop till en klumpfri massa, den får en lite sandig konstistens.
3. Vispa ihop ägget och whiskyn i en liten skål och rör ner det i smulblandningen. Blanda ihop till en deg, fortsätt tills den håller ihop och blir smidig. Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 30-40 minuter.
4. Värm ugnen till 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll upp florsockret i en skål och dela degen i 16 lika stora bitar. Rulla dem till små bollar och rulla dem därefter i florsockret så att de täcks runt om.
5. Lägg bollarna på plåten och grädda i 10-12 minuter. Låt svalna helt innan servering.